Мъж извади сом гигант от водите на врачанския язовир. Любопитното е,

...
Мъж извади сом гигант от водите на врачанския язовир. Любопитното е,
Коментари Харесай

Не се случва всеки ден! Диджей Бартер: Разбрах, че е нещо огромно

 Мъж извади сом колос от водите на врачанския язовир. Любопитното е, че Димитър Димитров е уловил 47-килограмовата риба с въдица за шарани. Мъжът, по-известен като диджей Бартер, бил на лов на риба с племенника си. Късметът го споходил на разсъмване. 

" Случи се в 5 часа сутринта. Главният провинен беше племенникът ми, с цел да дойде този сом, тъй като той сподели къде да хвърля въдицата “, описа Димитър.

Кордата била за шаран, а стръвта – изкуствена царевица, само че сомът се хванал. По думите на Димитър рибата била с дължина 1,70 м. 

" Разбрах, че е нещо голямо, нямаше кой да ми помогне да ми държи въдицата, лодката ми беше спаднала. Трябваше да я напомпам, с цел да мога да вляза с нея и той към този момент почна да ме дърпа на към 150 метра в язовира. Много мъчно се подвигна от дъното, шансът ме сполетя и го извадих “, добави мъжът.

С тежкия улов едвам се добрал до брега. Досега върхът на Димитър е 22-килограмов шаран.

По риболова го запалили приятелите, с които с изключение на да ловят риба на врачанския язовир, постоянно го зарибяват и почистват крайбрежията. Някои от тях са хващали и по-тежки сомове - върхът е 72 кг.

Племенникът на Димитър - Иван, който до момента е хващал единствено таранки, се надява един ден и той да улови сом, заяви btv. След като се снимал за спомен с трофея, диджей Бартер го пуснал назад във водата.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР